Επιλέξτε τη γλώσσα σας

Image

Σαρωνικός κόλπος: Πόρος - Ύδρα - Σπέτσες. Χαλαρωτικές διακοπές ιστιοπλοΐας στα νησιά του Σαρωνικού.

Μια κρουαζιέρα ιστιοπλοΐας στον Σαρωνικό κόλπο μπορεί να είναι μια φοβερή και αξέχαστη εμπειρία! Οι πανέμορφοι όρμοι, τα κρυστάλλινα νερά, τα γραφικά λιμάνια, όλα περιλαμβάνουν τα στοιχεία ενός χαλαρωτικού ταξιδιού, με όμορφους προορισμούς, επιλεγμένους ένα προς ένα.

Οι καιρικές συνθήκες και οι αποστάσεις από το ένα νησί στο άλλο, συνολικά επιτρέπουν ένα εύκολο ταξίδι ιστιοπλοΐας: Οι άνεμοι είναι συνήθως ήρεμοι, σίγουρα πιο ήρεμοι σε σύγκριση με το ανοιχτό Αιγαίο Πέλαγος. Τα νησιά του Σαρωνικού προστατεύονται από τους δυνατούς ανέμους και τα ψηλά κύματα του Αιγαίου, ενώ υπάρχει ακόμα άνεμος για να απολαύσετε χαρούμενη ιστιοπλοΐα τις περισσότερες μέρες.

Η περιοχή υπήρξε το λίκνο του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού. Υπάρχουν πολλά αρχαία μνημεία και αξιοθέατα για να επισκεφτείτε, εάν θέλετε να συνδυάσετε διακοπές ιστιοπλοΐας με πολιτιστικό αξιοθέατο: Ο αρχαίος ναός της Αθηνάς στην Αίγινα και ο Ποσειδώνας στο Σούνιο, το αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου, καθώς και το παλάτι του Άργους (βρίσκεται πιο μακριά η ηπειρωτική χώρα) Αυτά είναι μερικά από τα σημαντικά αξιοθέατα που μπορείτε να επισκεφτείτε κατά τη διάρκεια της κρουαζιέρας σας στον Σαρωνικό Κόλπο. Επιπλέον, τα ιστορικά λιμάνια των Σπετσών και της Ύδρας συνθέτουν επίσης ένα μνημείο, όπου οι επισκέπτες εκτιμούν την αριστοκρατική πλευρά της Ελλάδας, με χαλαρό χρόνο χαλάρωσης στα νησιά! Ακολουθήστε λεπτομερώς τη διαδρομή, όπως απεικονίζεται στο παρακάτω διάγραμμα:

Αθήνα - Πόρος - Ύδρα - Σπέτσες - Σπέτσες (ή Χινίτσα) - Ύδρα (ή Ντόκος) - Πόρος (ή Αίγινα) - Αθήνα

 

Ημέρα 1: Άλιμος - Πόρος (29 ναυτικά μίλια)

Η κρουαζιέρα ξεκινά από τη μαρίνα του Άλιμου, νότια προς το νησί του Πόρου.

Το λιμάνι του Πόρου είναι ένα από τα μεγαλύτερα της περιοχής, οπότε είναι πιθανό να βρείτε ένα σημείο ελλιμενισμού ακόμη και αργότερα το βράδυ. Αν προτιμάτε, μπορείτε να περάσετε την πρώτη νύχτα με δωρεάν άγκυρα, στην ασφαλέστερη ακτή στο νοτιοδυτικό τμήμα του νησιού.

Εναλλακτικά, μπορείτε να κόψετε τη διαδρομή σας πιο σύντομα, ταξιδεύοντας στην Αίγινα (στα μισά του δρόμου), αλλά τα λιμάνια εκεί είναι γεμάτα. Μια λύση είναι ο κόλπος της Αγίας Μαρίνας (βορειοανατολική ακτή της Αίγινας), αλλά αυτός ο όρμος εκτίθεται σε νότιους / ανατολικούς ανέμους. Σύμφωνα με την κατεύθυνση του ανέμου, υπάρχουν περισσότερες επιλογές για την πρώτη νύχτα, αλλά τα περισσότερα λιμάνια κοντά στην Αθήνα είναι ήδη γεμάτα.

 

 

Ημέρα 2: Πόρος προς Ύδρα (10 ναυτικά μίλια)

Η Ύδρα είναι το πιο εντυπωσιακό λιμάνι του Σαρωνικού Κόλπου και ένας από τους ωραιότερους προορισμούς ιστιοπλοΐας στην Ελλάδα. Όλη η πόλη περιλαμβάνει ένα ιστορικό μνημείο, που περιλαμβάνει τόσες πολλές ομορφιές: το γραφικό λιμάνι, το ιστορικό κτίριο, την αμφιθεατρική πόλη που περιβάλλει το λιμάνι.

Στο δρόμο για την Ύδρα, μπορείτε να κάνετε μια στάση κοντά στα βράχια Tselevinia για μια βουτιά, ή ακόμα και το νοτιοανατολικό κόστος του Πόρου, με κρυστάλλινα νερά και όμορφη φύση.

Ως εναλλακτική λύση για την Ύδρα, μπορεί κανείς να επισκεφθεί το λιμάνι της Ερμιόνης, ειδικά όταν αναζητά ένα ασφαλές καταφύγιο από τους ισχυρούς βόρειους ανέμους. Το λιμάνι της Ύδρας είναι μικρό, οπότε δεν είναι εύκολο να αγκυροβολήσετε με ασφάλεια εάν οι άνεμοι είναι δυνατοί.

 

Ημέρα 3: Ύδρα - Σπέτσες (18 ναυτικά μίλια)

Το λιμάνι των Σπετσών είναι εξίσου εντυπωσιακό από την άποψη της ιστορικής αξίας. Στην πραγματικότητα, και τα δύο νησιά συγκέντρωσαν τον πλούτο, που προήλθε από την εμπορική δύναμη του ελληνικού στόλου τους προηγούμενους αιώνες. Πλούσιοι πλοιοκτήτες της προηγούμενης εποχής έχτισαν τις πόλεις με στιλ και κομψότητα.

Ο ελλιμενισμός στα λιμάνια των Σπετσών είναι μάλλον δύσκολος. Μια επιλογή είναι το παλιό λιμάνι, στη βορειοδυτική πλευρά του νησιού. Μόνο λίγα σημεία επιτρέπουν τον ελλιμενισμό στην αποβάθρα. Τα περισσότερα σκάφη αγκυροβολούν μέσα στο λιμάνι και πιθανόν να φτάσουν στην ακτή για σταθερότητα. Η εναλλακτική λύση είναι να αγκυροβολήσετε στη νότια πλευρά του λιμανιού κοντά στο λιμάνι της Ντάπια, αλλά τα σημεία εκεί είναι πολύ περιορισμένα και εκτίθενται επίσης στους νότιους ανέμους. Και στις δύο περιπτώσεις, μετά τον ελλιμενισμό μπορείτε να απολαύσετε μια υπέροχη μέρα στο γραφικό λιμάνι. Η νυχτερινή ζωή είναι έντονη, με πολυσύχναστα εστιατόρια και μπαρ που παραμένουν ανοιχτά μέχρι αργά το βράδυ.

 

Ημέρα 4: Δωρεάν άγκυρα στους κόλπους των Σπετσών ή στο νησάκι Hinitsa

Την επόμενη μέρα μπορείτε να απολαύσετε μια νύχτα με δωρεάν άγκυρα σε κοντινά σημεία: Οι Σπέτσες είναι προικισμένες με όμορφους όρμους στη νότια - ανατολική ακτή. Περάστε την ημέρα ταξιδεύοντας από τον ένα όρμο στον άλλο, απολαμβάνοντας τη φυσική ομορφιά του νησιού. Ανάλογα με τις συνθήκες ανέμου, μπορείτε να επιλέξετε ένα ασφαλές μέρος για να περάσετε τη νύχτα. Μπορείτε επίσης να επισκεφθείτε το γειτονικό νησάκι της Χινίτσας, μόλις 1-2 μίλια από το λιμάνι των Σπετσών, και να χαλαρώσετε σε ένα γαλήνιο φυσικό περιβάλλον, τόσο κοντά στην ηπειρωτική χώρα, αλλά και τόσο μοναδικό!

Σημειώστε ότι όπως κάθε βράδυ με δωρεάν άγκυρα, η πρόγνωση καιρού πρέπει να διερευνηθεί και το σημείο αγκύρωσης πρέπει να επιλεγεί σύμφωνα με την πρόβλεψη ...

 

Ημέρα 5: Δωρεάν άγκυρα στο νησάκι Ντόκος (15 ναυτικά μίλια)

Επιστρέφοντας στην Αθήνα, η επόμενη στάση μπορεί να είναι το νησάκι του Ντόκου. Πρόκειται για ένα ακατοίκητο σημείο, κοντά στην Ύδρα, που αποτελείται από έναν μεγάλο κόλπο με χώρο για πολλά αγκυροβόλια να αγκυροβολούνται το ένα από το άλλο. Το φυσικό περιβάλλον διεγείρει ένα χαλαρωτικό συναίσθημα, όπου μπορείτε να εκτιμήσετε τη φύση χωρίς κανένα εμπόδιο από τον «ανθρώπινο πολιτισμό». Λάβετε υπόψη τους ανέμους, καθώς ο κόλπος εκτίθεται στους βόρειους ανέμους, αν και το νησί προσφέρει ένα πολύ ασφαλές αγκυροβόλιο.

Υπάρχουν μερικές εναλλακτικές λύσεις για αυτόν τον προορισμό. Η νότια ακτή της Ύδρας προσφέρει επίσης όμορφα σημεία για δωρεάν αγκυροβόλιο, χαμένο σε ένα όμορφο φυσικό τοπίο.

Από την άλλη πλευρά, εάν θέλετε να αγκυροβολήσετε σε ένα λιμάνι και να επισκεφθείτε μια πόλη, αντί για δωρεάν άγκυρα, το λιμάνι της Ερμιόνης βρίσκεται δίπλα στον Ντόκο και προσφέρει ασφαλή κουκέτα και άνετες ταβέρνες για ένα χαλαρωτικό απόγευμα.

 

Ημέρα 6: Ντόκος - Πόρος (15 ναυτικά μίλια)

Ο Πόρος προσφέρει πολλές επιλογές για να περάσετε την ημέρα σας, προσφέροντας παράλληλα ασφαλές αγκυροβόλιο, ώστε να μπορείτε να επισκεφθείτε το νησί για δεύτερη φορά. Ανάλογα με το πώς περάσατε την πρώτη νύχτα, μπορείτε τώρα να επισκεφθείτε τους προστατευόμενους κόλπους στη νοτιοδυτική ακτή ή το λιμάνι. Οι όρμοι είναι ιδανικοί για αγκυροβόλιο, πιθανώς χρησιμοποιώντας επίσης μια γραμμή στην ξηρά, ιδανικά προς την κατεύθυνση του ανέμου.

Εναλλακτικά, μπορείτε επίσης να επισκεφθείτε το λιμάνι της Επιδαύρου και το αρχαίο θέατρο ή το νησί της Αίγινας (κόλπος της Αγίας Μαρίνας, λιμάνι της Πέρδικας κ.λπ.).

 

Ημέρα 7: Επιστροφή στο αρχικό λιμάνι

Την τελευταία μέρα κάντε ένα χαλαρωτικό σχέδιο: Εάν ξεκινήσετε από τον Πόρο, υπάρχει μια καλή διαδρομή 5 ωρών, οπότε ίσως θελήσετε να ξεκινήσετε την ημέρα νωρίς, έτσι ώστε να υπάρχει επαρκής χρόνος για κολύμπι στα μεσημέρια στο νησί της Αίγινας. Αν περάσατε τη νύχτα στην Αίγινα, υπάρχουν διάφοροι κόλποι για να επισκεφτείτε, για να κολυμπήσετε σε καταπληκτικά νερά. Η επιστροφή στο αρχικό λιμάνι αναμένεται στις 17:00 μ.μ. Αφού ελέγξετε το σκάφος, έχετε αρκετό χρόνο για να οργανώσετε μια επίσκεψη στο κέντρο της Αθήνας ή τη Νότια Ακτή και να κλείσετε την εβδομάδα με έναν συναρπαστικό τρόπο!

logowanderlust1.png
Γραφείο Αθήνα
Παρθενώνος 1-3
Νέα Ερυθραία 14671
+30 2130447793
info@wanderlustyachting.com

Λίζα Μυλωνά, Τμήμα ναύλωσης

+30 6955785101
Image
Image

Για Κρατήσεις